PALVELUT

Teen töitä puhumalla terveellisen, luonnollisen ja aidon ravinnon  puolesta. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedostamme hiilihydraatit ravinnossa ja ymmärrämme niiden vaikutukset meidän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Aitoon ravintoon kuuluvat myös terveydelle tärkeät rasvat ja proteiinit.

Pidän kursseja, luennoin ja annan yksilöllistä ravintoneuvontaa – kannustan ihmisiä syömään itselleen terveyttä!

  • Haluatko lisää arkienergiaa, parantaa elämänlaatua ja edistää terveyttä?
  • Oletko yrittänyt pudottaa painoa, syödä terveellisesti ja saada veren sokeri- ja rasva-arvot kuriin?
  • Kärsitkö vatsavaivoista, ihottumista, migreenistä, hiivasta ym. oireista?

Silloin hiilihydraattitietoinen ravinto (LCHF) voi auttaa Sinua ja kroppaasi. RavintoAvain avaa Sinulle oven uuteen elämäntapaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Ravintoluentoja terveydeksi!

Kiinnostus ravintoa kohtaan kasvaa. Luentosalit täyttyvät, kun aiheena on ravinto ja siihen liittyvät kysymykset. Haluatteko olla ajan hermolla ja tarjota ravintoluentoja seuraavista ajankohtaisista aiheista? Luentosarja koostuu seitsemästä eri teemasta, mutta näiden joukosta voi poimia myös yksittäisiä luentoja. Luennon kesto 1,5 h – 3 h, sovitaan erikseen. Nyt on aika tehdä luentovarauksia jo vuodelle 2015 ja 2016.

Terveyden avaimet ravinnossa

Kiinnostus ravintoa kohtaan kasvaa. Miten syödä terveellisesti ja pitää paino kurissa? Miksi ohje ”syö vähemmän liiku enemmän” ei toimi kaikilla? Miten ravinto ja elintasosairaudet liittyvät toisiinsa? Miten ravinto vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin?

Ravintoruletti pyörii yhä kiihtyvällä vauhdilla. Onko meitä viety kuin pässiä narussa ja myyty sikaa (tai hevosta) säkissä? ”Ruoka olkoon lääkkeesi” lausui jo Hippokrates aikanaan – antiikin kreikkalainen lääkäri. Paluu juurille on alkanut ja yhä useammat hakevat ratkaisua ravinnosta. Ihminen ja ravinto evoluution näkökulmasta: Syö ruokaa, jota olet luotu syömään! Taustalla uusimmat tuulet ja tutkimukset: RavintoA vain ja kroppakaupalla hyvää oloa!

Hyvät pahat lisäaineet

Lisäaineiden lyhyt oppimäärä ravinnossa – kuinka pysyä kärryillä lukuisten E-koodien viidakossa? Lisäaineilta ei voi enää kokonaan välttyä – miten erottaa hyvät pahoista – luonnolliset jäljitelmistä? Mitä ovat aromivahventeet ja miksi niitä käytetään? Onko lisäaineiden haitallisuudessa ja haittavaikutuksissa eroja? Miten lukuisat lisäaineet reagoivat keskenään – Cocktail-vaikutus? Voiko lisäaineet olla jopa uhka terveydelle? Oletko miettinyt, miksi leipä ei homehdu?

Lisäaineet ja kemikaalit ovat yleisiä myös kosmetiikassa. Kuinka vaarallisia ovat arkiset aineet, joilla peseydymme tai joita levitämme ihollemme? Ovatko ne hyödyllisiä terveydelle vai aiheuttavatko allergiaa tai jopa lisäävät syöpäriskiä? Mitä oikeastaan tiedämme?

Opi lukemaan tuoteselosteita ja sitä kautta välttämään haitallisia tuotteita – Suosi terveellisiä vaihtoehtoja!

Sokeri koukuttaa ja kiukuttaa

Makean elämän monet kasvot? Miksi sokeri koukuttaa? Miten sokeri vaikuttaa mielialaan? Sokeriholismi – mitä se on? Sairaan makeeta: Miten sokeri, ylipaino ja sairaudet liittyvät toisiinsa – vai liittyvätkö? Sokereilla on väliä – makeutusaineiden myytti? Miksi ja miten karsitaan turhat sokerit pois ruokavaliosta? Hiilihydraattitietoisuus – mitä se on? Kumman kaa – sokerin vai rasvan? Sokerin karvas totuus paljastuu!

Ravintorasvat & kolesteroli – uhka vai elinehto terveydelle?

Rasvakeskustelu jatkuu ja kolesteroliteoriaa kyseenalaistetaan. Mistä rasvateoria on saanut alkunsa ja mihin se on johtanut? Miten suhtautua terveellisesti ja järkevästi ravintorasvoihin? Kolesteroli – mitä se on? Onko elämää ilman kolesterolia? Mitä eroa on kemiallisella rasvaseoksella ja luonnollisella rasvalla – margariini vs. voi? Lisätään rasvaa rattaisiin ja keskustellaan polttavasta aiheesta rakentavasti. Oppia ikä kaikki – totuus on aikansa tuote – Missä mennään nyt?

MaitoMyytti ja VehnäVillitys

Kuinka terveellisiä nämä peruselintarvikkeet oikeastaan ovat? Vahvistaako maito oikeasti meidän luustoa? Onko vehnä terveellistä ravintoa? Voiko maito ja vehnä olla jopa uhka meidän terveydelle?

Aitoa maitoa – mitä se on? Miksi monet ihmiset reagoivat maidolle? Mikä on muuttunut? Maidossa on eroja – rasvaton vai rasvat on? Äidinmaito ja imetys – entä sen jälkeen? Tutkimuksia ja hutkimuksia – kuka lypsää ja ketä maitomarkkinoilla? Keskustelua puolesta ja puolesta – miten suhtautua terveellisesti maitoon?

Vehnä – ”valkoinen valhe” viljoista. Vehnä villitsee ja kulutus kasvaa! Pitsaa, pastaa, paahtoleipää ja pullaa – tähän on tultu, mutta mistä? Ennen kaikki oli toisin – vai oliko? Mitä gluteeni on ja miten se vaikuttaa meidän terveyteen? Keliakian lisäksi lisääntyy ns. viljaherkkyys – mistä tunnistaa oireet?  Entä kuidut ja täysjyvä – totta vai tarua? – Voiko vatsavaivojesi syy löytyä näistä perusraaka-aineista?

Olet sitä mitä syöt ja mitä eläimesi on syönyt!

Tuotantoeläinten elinkaari ”kehdosta hautaan” – kasvattajalta lautaselle! Tiedätkö oikeasti mitä syöt ja kuinka paljon? Oletko kiinnostunut eläinten matkasta ruokapöytään? Miten kanat, broilerit, possut ja lehmät elävät ennen kuin päätyvät meille ravinnoksi? Markkinatalouden ja elintarviketeollisuuden villit voimat? Ovatko tuottajat ja kasvattajat puun ja kuoren välissä – markkinavoimat ja lainsäädäntö? Mitä ekologisuus ja eettisyys tarkoittavat? Luomu ja lähiruoka kunniaan! Voiko kuluttaja äänestää jaloillaan? Keskustelua kuluttajanäkökulmasta – miten voisimme yhdessä muuttaa maailmaa omilla valinnoilla? Olemmeko tulleet tienhaaraan?

Naiset & Hormonit

Haluatko ymmärtää itseäsi, tytärtäsi, tyttöystävääsi ja vaimoasi paremmin? Mitä oikeastaan tiedämme naisen hormonaalisesta elämästä ja sen eri vaiheista? Naiset syövät eniten hormoneja elämänsä aikana. Mitä luontaiset hormonit merkitsevät naisen elämälle? Mitä vaikutuksia on havaittavissa syötyjen hormonien esim. hormonaalisen ehkäisyn käytöstä? Vaihdevuodet ennen ja nyt? Miksi lähes jokainen nainen turvautuu hormonihoitoon vaihdevuosioireissa? Miten on hyötyjen ja haittojen laita? Onko hormonien käytöllä ja rintasyövällä mahdollisesti jokin yhteys? Tiedämmekö sittenkään riittävästi vaikutuksista? KokoNAISvaltainen katsaus hormoneihin – tärkeää tietoa myös tosiMIEHILLE!

Kakkostyypin diabetes & Ravinnon mahdollisuudet!

Kakkostyypin diabetes yleistyy ja siitä on tulossa kovaa vauhtia meidän kallis kansantautimme. Miten ihmeessä tähän on tultu? Ravinnon vaikutus sokeriaineenvaihduntaan?  Mitä tarkoittavat  käsitteet insuliiniresistenssi, kakkostyypin diabetes, aikuisiän diabetes, sokeritauti ja sokeriallergia? Mikä ero on kakkostyypin diabeteksella ja ykköstyypin diabeteksella? Miten syöty ravinto näkyy meidän sokeriarvoissa? Ravinnolla on väliä! Voimme tehdä viisaita valintoja ja syödä ravintotietoisesti. Ravinto ratkaisee ja antaa mahdollisuudet niin ennaltaehkäisyyn kuin myös kakkostyypin diabeteksen hallintaan ruokavaliolla.

Luentosisältöjä voidaan räätälöidä myös eri kohderyhmille sopiviksi esim. laihduttajat, kakkostyypin diabeetikot, lapset ja nuoret tai ikäihmiset.

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Kirjekurssi Sinulle

RavintoAvaimen kirjekurssi ei ole sidottu aikaan tai paikkaan. Kurssimateriaali lähetetään Sinulle joka keskiviikko joko sähköpostina tai 1. luokan kirjeenä. Saat yhteensä 8 viikkokirjettä, jotka sisältävät mm. neljän viikon valmiin ruokasuunnitelman ja ateriaehdotukset resepteineen. Kirjekurssiin kuuluu myös yksilöllistä ravintoneuvontaa joko puhelimitse tai sähköpostitse. Ravintoneuvonnan mahdollisuus jatkuu kaksi viikkoa kirjekurssin päättymisestä.

Hinta: 179,-

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Tarkistuspaketti kokeneelle karppaajalle

Yksilöllinen ravintoneuvonta palvelee myös Sinua, joka haluat tarkistaa, onko hiilihydraattitietoinen (LCHF) ruokavaliosi kaikin puolin riittävän monipuolinen ja tasapainossa eri ravintoaineiden suhteen. Tarkistuspaketti sisältää tilannekartoituksen ja viikon ruokapäiväkirjan seurannan sekä palautteen & parannusehdotukset ruokavalioon.

Hinta: 89,-

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Kurssit Jyväskylän seutu

RavintoAvaimen kurssi on tarkoitettu Sinulle, joka haluat perehtyä hiilihydraattitietoiseen (LCHF) ravintoon. Elämäntapamuutos vie aikaa ja Sinun etusi on, että ravintoneuvoja on tavoitettavissa vielä kurssin jälkeenkin, jos tarvitset lisää neuvoja tai motivointia muutoksessa. Nyt sinulla on todellakin mahdollisuus muuttaa ravintotottumuksia ja säilyttää uusi elämäntapa. Tapaamiset 2 tuntia / kerta yht. 6 kertaa, jolloin saat tukea ravintoneuvojalta ja ryhmältä.

Hinta: 297,-

Kurssimaksu sisältää tapaamiset, materiaalit (kolmen viikon ateriaehdotukset resepteineen + muut kirjalliset ohjeet) ja yksilöllistä ravintoneuvontaa joko puhelimitse tai sähköpostitse, mikä jatkuu kuukauden ajan kurssin päättymisestä.

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Kurssit muu Suomi

RavintoAvain järjestää kursseja myös muualla Suomessa. Kurssin kesto 8 viikkoa, mikä sisältää 2 tapaamista yht. 2 tuntia / kerta. Tämän lisäksi kurssilaiset saavat yht. 6 viikkokirjettä, joiden teemana on mm. hiilihydraatit, proteiinit, hyvät rasvat, sokeri & makeanhimo, vitamiinit & hivenaineet ym.  Lisäksi kolmen viikon ateriaehdotukset resepteineen. yksilöllistä ravintoneuvontaa joko puhelimitse tai sähköpostitse, mikä jatkuu kuukauden ajan kurssin päättymisestä.

Hinta: 297,- (väh. 10 hlö / ryhmä)

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Yksilöllinen ravintoneuvonta

Yksilöllinen ravintoneuvonta on henkilökohtainen palvelu Sinulle, joka haluat päivittää oman ruokavaliosi hiilihydraattitietoiseksi elämäntavaksi (LCHF). Ravintoneuvonnan aluksi kartoitetaan mm. nykyiset ruokatottumukset ja elämäntavat, asetetaan tavoitteet elämäntapamuutokselle, laaditaan suunnitelma, joka tehdään juuri Sinun aikataulujen ja toiveiden pohjalta. Yksilölliseen ravintoneuvontaan kuuluu olennaisena osana motivointi ja coachaus. Yksilöllinen ravintoneuvonta on nyt helppoa ja henkilökohtainen tapaaminen onnistuu myös puhelin-, Skype-, Facebook-, sähköposti-, Face Time (mac)- ja Google+   -yhteyksillä.

Hinta: alk. 89,- (esim. tunnin henkilökohtainen tapaaminen + 2 viikon sparraus)

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

Palvelut yrityksille

  • Haluatteko edistää työhyvinvointia, saada virkeitä työntekijöitä ja vähemmän sairauspoissaoloja?
  • Onko yrityksellä liikaa elopainoa ja halua kannustaa painonpudotuksessa?
  • Onko Teillä asiakkaita, jotka haluavat syödä karppiruokaa hiilihydraattitietoisesti (LCHF) tai oletteko kiinnostuneita uudesta asiakasryhmästä?

RavintoAvain luennoi, kouluttaa ja konsultoi yrityksiä ja yhteisöjä luonnollisesta ravinnosta ja  kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hiilihydraattitietoinen ravinto (LCHF) ei ole mikään muoti-ilmiö, vaan tulevaisuuden trendi, joka perustuu loogiseen ajatteluun terveellisen ja luonnollisen ruoan puolesta.

Tiedustelut: marjut.janhunen [at] ravintoavain.fi tai 044 22 33 113

RTop

RAVINTOAVAIN OY   |   MARJUT JANHUNEN   |   Samulinranta 6, 40520 Jyväskylä   |   Gsm 044 223 31 13   |   www.ravintoavain.fi