YRITYKSEN TARINA

Yrityksen tarina

Ylimääräisiä kiloja, kiirettä ja hektisen arjen tuomaa stressiä. Olimme väsyneitä, sekä mieheni että minä. Ystäväni Erja sen sijaan uhkui tarmoa, jaksamista ja hyvää oloa – vuosikausia jatkuneen matalahiilihydraattisen ruokavalion myötä. Päätin kokeilla Erjan ohjeilla parin viikon ajan, koska olin niin kyllästynyt jatkuvaan väsymykseen ja painavaan oloon. Ajattelin, että jos ei onnistu, niin mitä sitten? Laihduin kahdessa viikossa 3 kg. Ilman nälkää tai himoja erilaisiin ruokiin. Väsymys kaikkosi jonnekin miltei saman tien. Miehelläni oli verenpaine pilvissä, ylipainoa melkoisesti ja krooninen väsymys ja päänsärky vaivasivat jatkuvasti. Annoin hänelle kaksi vaihtoehtoa: joko mennä lääkäriin hoitamaan itseänsä kuntoon tai kokeilla hiilihydraattien rajoittamista. Ruokavalio oli helpompi vaihtoehto valita. Kolmen kuukauden jälkeen paino oli pudonnut 17 kg. Sohvalle ei enää tarvinnut rojahtaa töiden jälkeen, vaan energiaa riitti muuhunkin.  Päänsärky loppui ja verenpaine normalisoitui.

Olen lapsesta lähtien ollut perusteellinen ja järjestelmällinen. Innostuin vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta niin, että halusin tietää asiasta kaiken mahdollisen. Kouluttauduin Ruotsissa lisensoiduksi ravintoneuvojaksi (LCHF) – Ruotsissa vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut pinnalla jo lähes 10 vuotta. Siitä hetkestä lähtien maailma ympärilläni ei ollut enää entisensä. Kaikki mitä olin oppinut ravinnosta, osoittautui täsmälleen päinvastaiseksi. Olin elänyt vuosikausia siinä uskossa, että viralliset ravintosuositukset toimisivat myös käytännössä. Hämmästyttävä totuus valkeni minulle jo omien tulosten vuoksi, mutta koulutus sai minut tekemään lopullisen täyskäännöksen.

Tajusin myös, että valtaosa ihmisistä ei tiedä tarpeeksi ravinnosta ja sen vaikutusmahdollisuuksista. Siksi tein täyskäännöksen myös työelämässä  – perustin RavintoAvaimen.

RavintoAvain Oy

Yrityksen kotipaikka on Jyväskylä ja toimialueena on koko Suomi. Palvelemme myös ruotsiksi. RavintoAvain järjestää erilaisia kursseja, luentoja, koulutusta, konsultointia sekä antaa yksilöllistä ravintoneuvontaa. RavintoAvaimen palveluihin kuuluvat myös motivointi ja coachaus elämäntapamuutosten yhteydessä. RavintoAvain Oy:n kurssit, luennot, koulutus ja yksilöllinen ravintoneuvonta perustuvat hiilihydraattitietoiseen ravintoon (LCHF), joka ei ole viranomaisten virallinen ravintosuositus. LCHF perustuu evoluutioon, tieteeseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointikäsitykseen.


RTop

RAVINTOAVAIN OY   |   MARJUT JANHUNEN   |   Samulinranta 6, 40520 Jyväskylä   |   Gsm 044 223 31 13   |   www.ravintoavain.fi